Kreativna radionica na temu “Leptiri“

12 Aprila, 2021

U petak, 09.04.2021.god u vrtiću „Poletarac“, grupa „Žabice “ realizovala je kreativnu radionicu na temu „Leptiri“. U grupi su djeca uzrasta 2-3 godine i u toku sedmice kroz dnevne aktivnosti su  upoznala izgled i način života leptira. Naučili su razliku između dnevnih i noćnih leptira, saznali kako se hrane i razmnožavaju leptiri. Temu smo  potkrijepili prigodnim video sadržajima „Od gusjenice do leptira“,“Plavi leptir“, pjesmom „Leptiriću šareniću“ i pričom “Tri leptira“, ali smo odlučili da djeci priuštimo i novo, drugačije kreativno iskustvo.

U sali vrtića smo postavili punktove na kojima su djeca mogla birati da li će slikati, bojiti ilustracije ili maske leptira ili čak praviti leptire od tuba i papira. Kao poticaj smo koristili slike leptira i pjevajući prešli u salu. Za djevojčice smo izradile gumice za kosu sa leptirima.

Drugačiji ambijent i atmosfera su podstakli maštu i interes djece, zabavljali smo se  pogađanjem ko se skriva iza maske  i zajedno postavili mini izložbu svih ovosedmičnih radova. Jedno prelijepo iskustvo koje je obogatilo i djecu i nas.

Obavijest za korisnikeObavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona počinje 19.04.2021.godine