„KAD JE OBLAČAN DAN , BUDI NEČIJE SUNCE“

06 Maja, 2024

Petak je bio sasvim običan i oblačan dan, a „Bubamare“ odlučile to promijeniti. Oblake smo uspjeli rastjerati obilježavanjem Svjetskog dana Sunca, tako da smo u naš vrtić „Sunčica“ prizvali Sunce. Sunce smo prizvali svojim znanjem, radoznalošću, dobrim raspoloženjem, maštom i kreativnošću.

Svjetski dan Sunca obilježava se 3.maja. Ovo je bio odličan povod da djeca usvoje znanje o njegovoj važnosti. Sunce je najbliža zvijezda našoj planeti Zemlji, ono je nezamjenjivo jer  daje svjetlost, toplinu i energiju.

Često zaboravljamo važnost i ulogu Sunca jer je ono svakodnevna pojava, ujedno i uobičajena. Sunce samom svojom pojavom nekako nagovještava novu nadu, novi život, novi početak, utječe pozitivno na raspoloženje i volju.

Nakon usvajanja znanja o Suncu „Bubamare“ poručuju da iskoristimo vedro vrijeme kako bi na suncu proveli bar 15-20 minuta, svaki dan. To vrijeme osigurat će nam dovoljne količine vitamina D i pomoći nam da steknemo optimalno zdravlje. 

„Bubamare“ su osim usvajanja i proširivanja znanja o Suncu, ovaj važan datum upotpunile raznovrsnim i kreativnim radovima na ovu temu.

Fotografije na kojima je prikazana današnja aktivnost dovoljan su prikaz kako je sunce izvor dobrog raspoloženja.

Armina Jusupović

“Zeko i suncokret”78. godišnjica