78. godišnjica

13 Maja, 2024

Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ je protekle sedmice svečano obilježila 78. godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Tim povodom, mališani i uposlenici pripremili su bogat muzičko zabavni program za roditelje i prijatelje djece iz dvanaest vrtića Ustanove u velikoj dvorani BKC-a Tuzla. Manifestaciji su prethodile interne svečanosti u kojima je učestvovalo oko 1000 dječaka i djevojčica predškolsko-školskog uzrasta.

Ovom prilikom želimo zahvaliti korisnicima usluga što su našu Ustanovu prepoznali kao najbolje mjesto za boravak njihove djece kao i zaposlenicima na svakodnevnom zalaganju da vrtiće Ustanove učine mjestima u kojima će se svako dijete osjećati dobrodošlim i sretnim.

Svjesni smo da je u obavljanju ovog naročito odgovornog i plemenitog zanimanja potrebno prije svega imati mnogo strpljenja i ljubavi kako bi djeca i našim doprinosom, pored roditelja, imala zdravo i sretno djetinjstvo.

JU Naše djete Tuzla se ovom prilikom zahvaljuje parteneru LUKAS TP NAKIĆ d.o.o. na donaciji „LEDA“ vode koju su dobila sva djeca učesnici programa.

„KAD JE OBLAČAN DAN , BUDI NEČIJE SUNCE“ULOGA I ZNAČAJ SPORTA U HOLISTIČKOM PRISTUPU RAZVOJA DJECE PREDŠKOLSKE DOBI