Pokazni čas svjetski poznate franšize BrainOBrain u JU Naše dijete Tuzla

19 Avgusta, 2021

Naša Ustanova prateći trendove i novitete u obrazovanju djece prepoznala je franšizu BrainOBrain kao vrijednog partnera, koji bi zajedno sa nama pružio nove poglede u razvoju dječijih sposobnosti i znanja.U vrtiću Pčelica održan je pokazni čas za djecu i roditelje kako bi stekli maleni uvid kako zapravo izgleda i funkcioniše program BrainOBrain, te da bi odlučili žele li se dalje uključiti u cjelokupan program i prijaviti se do mjeseca septembra tekuće godine.

Brainobrain je svjetski program za djecu koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih vještina. Certificirani predavači ovo uspijevaju koristeći specifične metode i tehnike za koje su obučeni.   Brainobrain omogućava djetetu da razvije clelokupni intelektualni potencijal, da poveže obje strane mozga razvijajući koncentraciju i fokus, superiorne matematičke vještine, memoriju, logiku, analitičke sposobnosti, fotografsko pamćenje, tačnost, kreativnost i maštu, vođstvo, samodisciplinu, samopoštovanje i samopouzdanje, te ukupan rasta i razvoj djeteta. Uči djecu kako da budu lideri i vlasnici svog života. Ovaj program ima 10 do 12 nivoa, a svaki  traje od 3 do 4 mjeseca.

Djeca koja pohađaju časove brže i efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, fokusiranost, memoriju, vještine vizualizacije i kreativniji su.

S obzirom na to da su istraživanja potvrdila da je period od 4 do 14 godina najvažniji za pravilan intelektualni razvoj, BrainOBrain program namijenjen je upravo djeci u tom uzrastu.

Više o BrainOBrainu možete naći na web stranici www.djeca.eu ili na njihovom Facebook profilu.

Rezanje makazamaPovratak u vrtić