Dječija nedjelja

02 Oktobra, 2019

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje” u Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ su u periodu od 01.10. do 07.10.2019. godine organizovane različite kulturno-obrazovne, sportske, edukativne, rekreativne i druge manifestacije i aktivnosti posvećene djeci (sportski susreti/Prva Mini olimpijada u Tuzli, posjeta Domu penzionera Tuzla, gostovanje glumaca vrtićima sa predstavom Game On, posjeta drugarima Doma za djecu bez roditeljskog staranja, učešće u muzičkom dijelu programa na otvaranju igrališta u naselju Slatina, posjete ZOO vrtu i mnogi drugi sadržaji u kome su djeca uživala i uživat će narednih dana.

„Dječija nedjelja“ se tradicionalno obilježava u vrtićima Ustanove, s ciljem promocije prava djeteta što je dodatno prilika da se mnogo glasnije nego inače, čuje glas djece, te da se njihov osmijeh i dobrobit stave na sam vrh prioriteta kako roditelja i odgajatelja, tako i svih subjekata zaštite koji brinu o djeci.

Zato je „Dječija nedjelja“ prilika da se ukaže na obavezu poštivanja Konvencije o pravima djeteta, ali i prilika da se djeca kroz igru educiraju i animiraju, a naša žalja je da svaka nedjelja bude Dječija nedjelja!

Jesenja pričaPrva Mini olimpijada u Tuzli: Više od dvije stotine mališana okupilo se u Mejdanu