Počinje realizacija Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

Mart 29, 2019

U ponedjeljak, 1.4.2019.godine počije realizacija Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja koji je namijenjen djeci predškolske dobi koja su upisana u osnovnu školu za školsku 2019/2020.godinu u trajanju od 150 efektivnih sati rada, po tri sata na dnevnoj bazi.

Program realizuje stručan kadar, a odvija se u 24 osnovne škole na području grada Tuzla. Program će trajati do 14.juna tekuće godine. Obzirom da značajan broj djece ne pohađa predškolske ustanove, time ovaj obavezni program ima izuzetno važan značaj, da svakom djetetu pruži jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih temeljnih prava.

Veoma je značajno da dijete stekne određene navike za organizovani rad, razvije pozitivne  socio-emocionalne odnose, kulturno higijenske i druge navike, razvije motoričke sposobnosti, proširi i stekne nova iskustva o ljudima, predmetima i pojavama iz neposredne okoline, upozna osnovne matematičke pojmove i relacije, stekne bolje vještine govora,  kognitivne sposobnosti i dr.

Menadžment JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla svim mališanima i njihovim roditeljima želi sretno djetinjstvo i polazak u osnovnu školu!

Nismo zaboravili obući šarene čarapiceObilježili smo Svjetski dan glasa