Posjeta centru za ples i rekreaciju

11 Februara, 2020

Centar za ples i rekreaciju, koji od nedavno djeluje u Domu mladih Tuzla, promoviše pozitivan stav prema sebi i okolini, aktivan život i pokret, promišljanje, informiranost o navikama i životnim praksama koje pomažu u svakodnevnom životu.

Osim učenja koraka, na satima plesnih radionica provode se jednostavni dječji plesovi usmjereni razvoju koordinacije i ritma, pjevanje dječjih pjesama popraćenih pokretom, različite ritmičke igre te aktivnosti za poticanje slobodnog izražavanja djece kroz ples i muziku.

Plesno-ritmički odgoj djeluje odgojno na cjelokupni razvoj, uravnoteženost i osobnost djeteta jer razvija motoriku tijela, osvješćujući doživljaje koje izaziva tijelo u pokretu, potiče stvaralački pristup pokretu i plesu te kreativno izražavanje i komunikaciju putem plesnog pokreta, razvija smisao za estetiku pokreta, razvija koncentraciju, opservaciju i pamćenje, samodisciplinu i usredotočenost, potiče djecu na međusobno uvažavanje i saradnju pokretom. Ples je dio umjetnosti.

Djeca Mješovite odgojne grupe predškolskog i školskog uzrasta vrtića Bambi su posjetila Centar za ples i rekreaciju i imala priliku istražiti svoju kreativnost, ali i učiti koncepte muzike i ritma.

U narednom periodu će oko 250 mališana, iz deset vrtića Ustanove, posjetiti ovaj Centar što u konačnici treba da koristi ukupnoj kvaliteti života djeteta i sticanju saznanja o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću. 

Igračke od reciklažnog materijalaOGLAS ZA UPIS DJECE U PROGRAM OBAVEZNOG VIDA PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA