Poletarci pozdravljaju proljeće

29 Marta, 2021

Svi željno iščekujemo da dođe sunce i proljeće, ali ova zima je svoje duge noge spustila iz snježnih oblaka i nikako da ode. Čak ni PRVI dan proljeća nije davao pravu nadu da će proljeće pobijediti. Stoga smo shvatili da mi možemo veselom pjesmom i igrom otjerati zimu!!

Odgajateljice su prelijepo uredile scenu za priredbe, koje su ove godine bile bez drage nam publike-roditelja, ali to nije umanjilo ideju da kod djece njegujemo interes za zbivanja u okruženju,izražavanje kroz umjetnost i osjećanja radosti i uzbuđenja povodom svečanosti. Između 23.i 26.marta priredbe su održale: školska grupa „Delfini“, predškolsko-školska „Cvjetići“, grupa od 6 mjeseci do 3 godine II „Žabice“ i grupa u 5.godini „Pande“.

Svečanosti i priredbe u vrtiću daju značajan doprinos u odgoju i obrazovanju i opštem razvoju djece. Prvenstveno utiču na socijalizaciju , svijest o potrebi zajedničkog rada i zalaganja i uživanja u tom događaju. Pored doživljaja vedre i vesele atmosfere pomažu u sazrijevanju djece, zahtijevaju ozbiljan i odgovoran pristup i saradnju  sa osobljem i drugom djecom. Neprocjeniv je značaj doživljavanja sebe i doživljaja potvrde za uspjeh, kao i njegovanje kulturnih i tradicijskih navika.

I kao što pjesma kaže “Poljeće nam stiže u sto boja…“ pojavi se sunce, istopi se snijeg i proljeće ozari lica dječaka i djevojčica koji su svjesni da će njihovo zalaganje i rad vidjeti i njihovi roditelji putem slika i videa i da će po povratku kući imati priliku podijeliti tu radost i sa njima.

Pozdrav proljeću!

Različiti ali istiSVJETSKI DAN AUTIZMA